Toon alles (2)

Urgente hulp nodig voor Rohingya vluchtelingen uit Myanmar

12 september 2017, 10:00
Urgente hulp nodig voor Rohingya vluchtelingen uit Myanmar
Urgente hulp nodig voor Rohingya vluchtelingen uit Myanmar
Naar schatting 370.000 vluchtelingen zijn de afgelopen twee weken gearriveerd in Bangladesh op de vlucht voor het geweld in Myanmar. UNHCR maakt zich ernstig zorgen over het voortduren van het conflict en over de berichten dat burgers op de vlucht zijn gedood.
 
De Rohingya vluchtelingen in Bangladesh verkeren in slechte gezondheid. Vele mensen hebben dagenlang moeten lopen vanuit hun dorpen in de deelstaat Rakhine. Ze hebben vaak dagenlang niet gegeten en overleefd op regenwater. Het gaat hier om voornamelijk vrouwen en kinderen.
 
Met honderden nieuwe vluchtelingen per dag zitten de bestaande Kutupalong en Nayapara vluchtelingenkampen in Bangladesh overvol. Mensen slapen bij vluchtelingenfamilies, in scholen en onder tentzeilen. Ze hebben dringend behoefte aan noodopvang, schoon drinkwater, voedsel en medische zorg.
 
UNHCR werkt samen met de autoriteiten en onze partners ter plaatse om deze noodhulp te leveren. Vluchtelingen krijgen onder meer tentzeilen, dekens, muskietennetten, jerrycans en solarlampen.
 
Helpt u ook mee? DONEER NU.
 
gerelateerde items