Toon alles (2)

UNICEF verbindt naam aan tennistoernooi Rosmalen

28 januari 2010, 08:59
AMSTELVEEN (28 januari) - Het internationale grastennistoernooi dat jaarlijks plaatsvindt op Autotron Rosmalen verbindt de naam van UNICEF aan het toernooi. Met ingang van 2010 zal het toernooi als de UNICEF Open door het leven gaan.


Dat maken de organisator van het tennisevenement Libéma Events en UNICEF Nederland vandaag bekend. UNICEF Nederland betaalt niets voor de naamgeving aan het toernooi.


Hulpprogramma’s

Met de UNICEF Open wil UNICEF Nederland voorlichting geven over de situatie van kinderen wereldwijd, en geld werven voor hulpprogramma’s waarin gebruik wordt gemaakt van sport en spel voor de ontwikkeling van kinderen. Jan Bouke Wijbrandi, algemeen directeur van UNICEF Nederland: “In verschillende ontwikkelingslanden traint UNICEF leraren om door middel van sport en spel aandacht te vragen voor belangrijke thema's als hiv en aids, seksueel geweld, respect en gelijkheid. Kinderen worden daardoor meer weerbaar en geholpen om goede keuzes te maken voor hun toekomst. Wij proberen hiervoor veel steun bij elkaar te brengen. Daarbij bewandelen we graag innovatieve wegen. De UNICEF Open is daar een voorbeeld van.”


Waarde van het partnership

Bezoekers, bedrijven, televisiekijkers, spelers, leveranciers en kinderen, die bij de UNICEF Open zijn betrokken, worden gestimuleerd om een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de VN-kinderrechtenorganisatie. De totale verwachte waarde van het partnership bedraagt voor UNICEF naar verwachting 1,5 miljoen euro. “Dit partnership is een mooie kans om het succes van het tennistoernooi in te zetten om de doelstellingen van UNICEF te communiceren en te realiseren. Het is een uitdaging om de organisatie van een topevenement te combineren met de wens om iets voor de samenleving te doen”, aldus toernooidirecteur Marcel Hunze.


Sport en spel

UNICEF maakt in haar werk steeds vaker gebruik van de verbindende en verbroederende kracht van sport en grote sportevenementen. Via sport worden kinderen en volwassenen over de hele wereld met elkaar verbonden, en kunnen belangrijke boodschappen worden overgebracht. Daarnaast worden sport en spel ingezet in de hulpprogramma’s van de organisatie. Daarbij is het sporten niet alleen een doel op zichzelf, maar biedt het ook effectieve mogelijkheden om de levens van kinderen, families en hele gemeenschappen te verbeteren. De eerste editie van de UNICEF Open vindt plaats van 13 tot met 19 juni 2010.
gerelateerde items