UNICEF krijgt meer dan 15 miljoen tijdens Goed Geld Gala

De Nationale Postcode Loterij heeft tijdens het Goed Geld Gala bekendgemaakt dat zij dit jaar een recordbedrag van 328 miljoen euro aan goede doelen schenkt.  UNICEF krijgt mede dankzij de trouwe deelnemers van de loterij twee cheques van de loterij: 13,5 miljoen voor ons wereldwijde werk én 1,9 miljoen voor bevrijde kindsoldaten in CAR.
 
UNICEF Nederland heeft naast de 13,5 miljoen ook nog een speciale bijdrage van 1,9 miljoen euro gekregen uit de Extra Trekkingen van de loterij. Dit is bestemd voor het project 'Een tweede kans voor bevrijde kindsoldaten' in de Centraal Afrikaanse Republiek. Met dit geld kan Unicef ervoor zorgen dat duizenden kinderen vrijkomen en een goede toekomst tegemoet gaan. 
 
Weinig mensen kennen de Centraal Afrikaanse Republiek, alleen de naam verraadt waar het ligt. UNICEF is al meer dan veertig jaar actief in het land om kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat is hard nodig want het land wordt al decennia lang geteisterd door armoede, oorlog en geweld. De strijdende partijen schuwden - tot voor kort - geen enkel middel om aan de macht te komen. Gelukkig is dat nu veranderd. Mede dankzij de inzet van UNICEF hebben op 5 mei 2015 de strijdende partijen in het land toegezegd dat zij geen kinderen meer ronselen als soldaat en de 10.000 kindsoldaten laten gaan.
 
Samen met lokale partners kan UNICEF dankzij de bijdrage van de loterij zich volop inzetten voor deze kinderen, onder andere door ze te bevrijden, op te halen uit afgelegen gebieden, opvang, psychologische en medische zorg, onderwijs en re-integratie in de samenleving. Voor dit project werkt Unicef - naast onze partners in het land - in Nederland met het Afrika-Studiecentrum. Het centrum gaat de impact van humanitaire interventies op eerdere bevrijde kindsoldaten onderzoeken.
 

Bekijk de compilatie van het Goed Geld Gala 2016