Toon alles (2)

UNICEF en Lego gaan partnerschap aan

20 maart 2015, 04:00
UNICEF en Lego gaan partnerschap aan
UNICEF en Lego gaan partnerschap aan
De Lego groep, de Lego Foundation en Unicef zijn een samenwerking aangegaan. Deze bestaat uit twee onderdelen: een partnerschap met de focus op kinderrechten en de ontwikkeling van jonge kinderen en het ander gericht op richtlijnen voor kinderrechten en het bedrijfsleven.

De Lego groep en Unicef gaan een driejarige samenwerking aan om de richtlijnen voor kinderrechten en het bedrijfsleven onder de aandacht te brengen. De Children's Rights and Business Principles geven bedrijven handvatten om meer rekening te houden met en het ondersteunen van kinderrechten in het bedrijf zelf, in de markt en in de samenleving.
Jørgen Vig Knudstorp, de directeur van de Lego groep: ‘Kinderen zijn heel belangrijk voor ons. Eén van onze kernwaarden is het ontwerpen van creatieve, kwalitatief hoogwaardige producten die de ontwikkeling van kinderen moeten stimuleren en ondersteunen. Ik ben er heel trots op dat Lego het eerste bedrijf in de speelgoedbranche is, dat een wereldwijde samenwerking is aangegaan met Unicef.’

Lego Foundation
Het tweede partnerschap tussen de Lego Foundation en Unicef richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen wereldwijd, door middel van spel. De Lego Foundation heeft 8,2 miljoen dollar vrijgesteld voor de samenwerking die voor 3,5 jaar is aangegaan. ‘Dit partnerschap is een grote stap richting het creëren van een toekomst waarin onderwijs door middel van spel, kinderen motiveert om te blijven leren en creatief te zijn’, aldus Hanne Rasmussen, directeur van de Lego Foundation.
gerelateerde items