Uitbreiding Marker Wadden dankzij Postcode Loterij

5 februari 2017, 10:00
Boswachter André Donker krijgt de cheque van de Postcode Loterij overhandigd door Humberto Tan.
Boswachter André Donker krijgt de cheque van de Postcode Loterij overhandigd door Humberto Tan.
Natuurmonumenten heeft een extra bijdrage van € 6,9 miljoen ontvangen van de Nationale Postcode Loterij voor uitbreiding van Marker Wadden. In de uitzending van RTL Late Night over Marker Wadden kreeg boswachter Andre Donker tot zijn grote verrassing de cheque van de Postcodeloterij overhandigd door Humberto Tan.
 
‘Deze extra bijdrage voor Marker Wadden is een geweldige opsteker voor de aanleg van dit schitterende natuurparadijs voor mens en dier. Het plan omvat de aanleg van een serie eilanden in het Markermeer die voor een betere waterkwaliteit zorgen, ruimte voor vogels en recreatiemogelijkheden voor mensen’, aldus Natuurmonumenten.
 
Droomstart
Voor dit plan ontving Natuurmonumenten in 2012 de eerste bijdrage vanuit het droomfonds van de Nationale Postcode Loterij. Daarmee kon een start gemaakt worden met het project. In 2016 kwam het eerste eiland van ongeveer 250 hectare boven water. In september vorig jaar zetten al 1.200 mensen tijdens de Expeditie Marker Wadden voet aan wal op het dit eiland.
 
Natuurmonumenten: ‘Met de extra bijdrage kan nu verder worden gewerkt aan Marker Wadden, samen met overheden, bedrijven en andere maatschappelijke organisaties. Daarom zijn we ongelofelijk blij met deze extra bijdrage. We zijn de Postcode Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar!’
 

►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
 
gerelateerde items