Toon alles (2)

Twitter Amnesty even overgenomen door Turkse hacker

15 maart 2017, 10:00
Twitter Amnesty even overgenomen door Turkse hacker
Twitter Amnesty even overgenomen door Turkse hacker
Het twitteraccount van Amnesty International was vanochtend overgenomen door een Turkse hacker. Er verschenen vanochtend veel tweets met de hashtag #Nazihollanda. Ook de accounts van zangeres Caro Emerald, oud-tennisser Boris Becker, het Europees Parlement, de Donald Duck en de Duitse krant Die Welt zijn getroffen. Volgens de provider van de verschillende sites en accounts is het lek intussen gedicht. 

 
Bovenstaande tweet werd geplaatst op de accounts van Caro Emerald en Boris Becker. De NOS meldt dat de tweets zijn verstuurd door accounts die gebruik maken van de dienst TwitterCounter. ‘Het lijkt erop dat dit van oorsprong Amsterdamse bedrijf is gehackt. Het gaat niet om een hack van Twitter zelf’, zegt techredacteur Joost Schellevis van de NOS.
‘TwitterCounter is een dienst die statistieken bijhoudt over tweets en hoeveel volgers iemand erbij krijgt. Het heeft er alle schijn van dat het bedrijf de beveiliging niet op orde heeft. Want normaal gesproken plaatst het bedrijf geen berichten op Twitter. De hackers hebben mogelijk ingebroken, die dienst gehackt en vervolgens de berichten via de accounts de wereld in geholpen.’
 
Wie er achter de hack zit, is nog onduidelijk. ‘Maar het is aannemelijk dat de hackers een band hebben met Turkije of dat het iemand is die wil doen lijken alsof Turkse hackers hebben ingebroken bij het bedrijf’, zegt Schellevis.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items