Twintig procent Britse goede doelen vecht voor overleving

28 februari 2017, 13:00
Het gaat niet goed met veel kleinere goede doelen in het Verenigd Koninkrijk
Het gaat niet goed met veel kleinere goede doelen in het Verenigd Koninkrijk
Een op de vijf goede doelen in het Verenigd Koninkrijk heeft de grootst mogelijke moeite om het hoofd boven water te houden. Vooral de kleinere organisaties met minder dan een miljoen pond aan inkomsten hebben het zwaar. Dit blijkt uit het Social Landscape Report, het grootste onderzoek in het VK onder bestuurders van charitatieve organisaties
 
Goede doelen in het VK worstelen op vele manier om meer geld te werven en tegemoet te komen aan de vraag vanuit de samenleving om meer hulp: ze herstructuren, krimpen in of proberen te fuseren met lotgenoten. Volgens de onderzoekers en initiatiefnemers Charities Aid Foundation (CAF) en ACEVO, de koepel van bestuurders van ngo’s, zien de goede doelenleiders vooral de duurzaamheid van hun inkomsten(bronnen) als grootste uitdaging, vooral nu de de kraan van overheidssubsidies nog verder wordt dichtgedraaid in het VK.
Een overgrote meerderheid zag de hulpvraag de afgelopen twaalf maanden juist fors toenemen en de vooruitzichten zijn dat deze trend alleen nog maar zal doorzetten. Het maakt dat de leiders een stuk minder optimistisch zijn dan een jaar geleden of hun organisaties die uitdagingen ook het hoofd kunnen bieden. Slechts een op de zeven ondervraagden denkt de groeiende vraag te kunnen bijhouden.

►Bron: Charities Aid Foundation

Lees het rapport in de bijlage hieronder
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier. 
gerelateerde items