Twintig nieuwe beneficianten BankGiro Loterij

13 februari 2007
Nieuws | | Loterijen

Na de Sponsor Loterij en de Nationale Postcode Loterij zijn nu ook de resultaten van de BankGiro Loterij over 2006 bekend gemaakt. In totaal draagt de loterij over het afgelopen jaar 51,2 miljoen euro af aan haar beneficiënten, waaronder twintig nieuwe begunstigden.


In totaal zette de BankGiro Loterij in 2006 100 miljoen euro om. Ruim de helft daarvan komt ten goede aan culturele instellingen. Dankzij de overstap van het Skanfonds en het Oranjefonds naar de Postcode Loterij is geld vrijgekomen voor een twintigtal nieuwe beneficiënten. In een poging de afdracht te verduidelijken is de BankGiro Loterij sinds 2006 de loterij voor cultuur.

 


Onder de twintig toetreders zijn heel wat bekende namen. Denk aan het Gemeentemuseum Den Haag, het Groninger Museum, Museum Boijmans van Beuningen, Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam, de Anne Frank Stichting, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, KIT Tropenmuseum en het Singer Museum in Laren. De Koninklijke Bibliotheek, het Museum voor Figuratieve Kunst de Buitenplaats, Stichting de Pieterskerk, Stichting de Witte Roos en Kasteel Amerongen een eenmalige bijdrage.

 


Zie ook: www.bankgiroloterij.nl