Toon alles (2)

‘Twintig jaar War Child geen reden tot feest’

13 oktober 2015, 12:17
‘Toch is er geen reden tot feest, want helaas lijkt het werk van War Child harder nodig dan ooit’, meldt directeur Tjipke Bergsma.
‘Toch is er geen reden tot feest, want helaas lijkt het werk van War Child harder nodig dan ooit’, meldt directeur Tjipke Bergsma.
Het is twintig jaar geleden dat War Child werd opgericht. Ooit begonnen in het voormalig Joegoslavië (Bosnië-Herzegovina) en via onder andere Tsjetsjenië, Kosovo en Sierra Leone werkt War Child momenteel in elf landen ‘Toch is er geen reden tot feest, want helaas lijkt het werk van War Child harder nodig dan ooit’, meldt directeur Tjipke Bergsma (foto).

Wereldwijd leven zo’n 230 miljoen kinderen in conflictgebieden. Deze kinderen kampen dagelijks met de gruwelheden van het aanhoudende geweld. Een reden voor de organisatie om het jubileum dan ook niet te gaan vieren. War Child gaat ‘gewoon’ door op de weg die twintig jaar geleden is ingeslagen. En ook als de oorlog niet meer in het nieuws is en de tv-camera’s zijn vertrokken, gaan de projecten door.

‘Geen enkel excuus’
Bergsma: ‘Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Er is geen enkel excuus dat rechtvaardigt dat een oorlog hun levens verscheurt. Door onze combinatie van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming kunnen kinderen weer met vertrouwen naar de toekomst kijken. De kinderen van vandaag zijn de volwassen van morgen. Zij kunnen de cyclus van geweld doorbreken door te kiezen voor vrede in plaats van geweld. Daar geloven we in.’
gerelateerde items