Tweede social impact bond van start

21 april 2015, 14:23
Tweede social impact bond van start
Tweede social impact bond van start
Gisteren is in Utrecht de tweede social impact bond van Nederland gesloten. Ondernemer The Colour Kitchen heeft van investeerders Rabobank Foundation en Start Foundation het benodigde werkkapitaal gekregen om meer dan 250 mensen in Utrecht op te leiden naar betaald werk of met een diploma/startkwalificatie de volgende stap te laten maken in hun loopbaan.

Als de interventie een succes is, en de afgesproken prestaties zijn behaald, keert de Gemeente Utrecht rendement uit aan de investeerders. Society Impact heeft het proces van de totstandkoming van deze SIB van dichtbij meegemaakt en als matchmaker opgetreden. Enkele observaties: de gemeente wilt voorloper zijn en met deze SIB andere gemeenten laten zien dat dit soort financieringsvormen een verrijking kunnen zijn van het instrumentenpakket van lokale overheden. De investeerders kijken ook met een sociaal maatschappelijk oog ernaar: welke andere maatschappelijke effecten worden gesorteerd door deze interventie? Bijvoorbeeld het verbeteren van het sociale netwerk van de deelnemers of reductie van medicatiegebruik?

Samira Zafar van Society Impact is benieuwd wat de leden van onze Filanthropium Linked-in groep van de beweging denken. Discussieer mee.
gerelateerde items