Twee leveranciers sector overgenomen

4 oktober 2006
Nieuws | | Organisatienieuws

Twee voor de sector niet onbelangrijke leveranciers zijn op overnamepad. Wildeman Automatisering wordt overgenomen door iFunds. En Wegener DM, eveneens partner van een aantal charitatieve organisaties, is in gesprek met een serieuze overnamekandidaat.


Wildeman Automatisering biedt met het product Kristal een ICT-oplossing voor goede doelen en vermogensfondsen die subsidieaanvragen willen indienen en hun bestedingen efficiënter willen beheren. In totaal maken 36 charitatieven gebruik van de diensten van Wildeman. Het bedrijf wordt overgenomen door het in Amersfoort gevestigde iFunds, dat eveneens in de charitatieve sector actief is en geïntegreerde ICT oplossingen biedt voor organisaties met grote donateurs- en ledenbestanden.

 


Wegener DM is nog niet overgenomen, maar de kans dat er in dit opzicht binnenkort witte rook is lijkt aanzienlijk. Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat er gesprekken gaande zijn met een serieuze kandidaat. Er wordt verwacht dat er binnen twee tot drie weken duidelijkheid is over de overname. "Wij hebben er vertrouwen in dat de toekomstige eigenaar een goede partij is, omdat wij voor Wegener niet tot de kernactiviteiten behoren en zij hun aandacht volledig willen richten op het uitgeven van dagbladen."