Twaalf nieuwe families ondertekenen Giving Pledge

Twaalf nieuwe families ondertekenen Giving Pledge
Twaalf nieuwe families ondertekenen Giving Pledge
20 februari 2013
Nieuws | | Filantropen

De oproep van Bill en Melinda Gates en Warren Buffet aan welgestelden om meer van hun vermogen weg te geven, heeft zijn vruchten afgeworpen. Twaalf families van buiten de Verenigde Staten hebben de Giving Pledge getekend, waarover vorige week nog in het programma Tegenlicht werd bericht. Nederlanders zijn er echter niet bij, de ondertekenaars zijn afkomstig uit Australië, Duitsland, India, Maleisië, Rusland, Zuid-Afrika, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

“Je kunt toch maar een beperkt bedrag spenderen aan jezelf en je familie”, zegt Vincent Tan Chee Yioun, oprichter van de Better Malaysia Foundation en een van de ondertekenaars. “Je hebt ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om je geld nuttig te besteden.”

105 families
Andere nieuwe ondertekenaars zijn Patrice en Precious Motsepe (Zuid Afrika), Azim Premji (India), Richard en Joan Branson (foto), Mo Ibrahim, John Caudwell, Chris en Jamie Cooper-Hohn, David Sainsbury (allen VK), Andrew en Nicola Forrest (Australië), Hasso Plattner (Duitsland), Vladimir Potanin (Rusland) en Victor Pinchuk (Oekraïne). In totaal hebben 105 families de Giving Pledge ondertekend.