Turing Foundation geeft miljoenen voor natuurbescherming

4 juli 2007, 08:59
AMSTELVEEN (5 juli) - Afgelopen jaar doneerde Tom Tom-oprichter Pieter Geelen 100 miljoen euro aan de door hem opgezette Turing Foundation. Het fonds is druk bezig dit geld uit te geven. Deze week maakte de Turing Foundation bekend dat 4,2 miljoen euro wordt geschonken aan natuurbeschermingsprojecten in ontwikkelingslanden.


Jaarlijks geeft de Turing Foundation ongeveer 5 miljoen euro weg. Dit jaar gaat 4,2 miljoen (weliswaar uitgesmeerd over meerdere jaren) naar natuurbescherming. Het Wereld Natuur Fonds ontvangt 3 miljoen euro. Dit geld wordt over een periode van zes jaar uitgekeerd en zal door WNF worden gebruikt om de riffen in de Koraaldriehoek te beschermen, een zeegebied tussen Maleisië, Indonesië en de Filippijnen.

 


IUCN Nederlands Comité ontvangt 200.000 euro. Deze organisatie financiert projecten in Benin, Mali en Togo, waarbij gestreefd wordt naar verbeterde landbouw door herwaardering van traditionele gewassen.

 


Een miljoen euro gaat naar de Stichting African Parcs. Deze stichting helpt de Soedanese regering met het beheren van nationale parken. De komende vijf jaar zal de Turing Foundation financieel bijdragen aan het beheer van twee nationale zeeparken voor de kust van Soedan.

 


Pieter Geelen noemt het in een persbericht een ‘bron van inspiratie en hoop' dat de medewerkers van deze organisaties zich met ‘onstuitbare energie' over de natuur ontfermen. Een zakelijker argument voor de financiële ondersteuning geeft hij ook. "Hun geweldige track record is de reden dat we deze projecten op deze schaal ondersteunen."

 


Zie ook: www.turingfoundation.org  

gerelateerde items