Toon alles (1)

Trustfonds en EUR zetten groot vermogensfonds op

25 januari 2016, 00:00
Michiel Muller
Michiel Muller
Het Erasmus Trustfonds gaat samen met de EUR het vermogen van het fonds significant vergroten om baanbrekend onderzoek naar de ‘grote thema’s’ van de huidige samenleving te financieren. De initiatiefnemers praten met een groep vermogende partijen die de capaciteit hebben om een substantieel bedrag te kunnen doneren.
 
Het Erasmus Trustfonds is een vereniging die onafhankelijk van de universiteit wordt bestuurd, met als doelstelling ‘het bevorderen van de groei en bloei van de Erasmus Universiteit Rotterdam’. Bijzonder, omdat het trustfonds bij de meeste universiteiten onderdeel is van de universitaire organisatie. Volgens voorzitter Michiel Muller (foto) zijn potentiële donateurs er op die manier van verzekerd dat hun bijdrage niet wordt besteed aan de dagelijkse exploitatie van de universiteit.
 
Studiebeurzen en wetenschappelijk onderzoek
Doelstelling van het fonds is om ‘bij te dragen aan een gezonde samenleving en het welzijn van toekomstige generaties’, aldus de organisatie. Het geld komt ten goede aan onder andere studiebeurzen, maar vooral aan wetenschappelijk onderzoek op een aantal belangrijke thema’s, waarop de Erasmus Universiteit nu al wereldwijd excelleert. Op dit moment wordt een fundraisingteam samengesteld, pas daarna wordt de exacte doelstelling van het vermogensfonds bekend gemaakt.
 
Private campagne
Tot 2018 zal een private campagne worden gevoerd en de verwachting is dat ruim de helft van de donoren alumni zal zijn. Het concrete streefbedrag is nog niet bekendgemaakt. 
 
gerelateerde items