Toon alles (2)

‘Vijf miljoen naar goed doel als Trump belastingaangiften openbaar maakt’

3 oktober 2016, 16:00
Reid Hoffman
Reid Hoffman
Reid Hoffman, medeoprichter van de website LinkedIn, heeft beloofd vijf miljoen dollar aan een goed doel te schenken als de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zijn belastingaangiften openbaar maakt. Het is gebruikelijk voor presidentskandidaten om dit te doen, maar zakenman Trump weigert dat. De actie is een reactie op Trump’s eigen aanbod in 2012 om 5 miljoen aan goede doelen te schenken als president Barack Obama zijn universiteitspapieren, aanmeldingsformulieren en paspoortaanvragen zou vrijgeven.
 
Hoffman (foto) schenkt de vijf miljoen dollar na openbaarmaking aan organisaties die zich inzetten voor oorlogsveteranen. Hij schaart zich achter het initiatief van veteraan Pete Kiernan, die een crowdfundingsactie is gestart om 25.000 dollar op te halen en dat geld aan veteranenorganisaties te schenken als Trump voor 19 oktober zijn belastingaangiften openbaar maakt. Hoffman zal het totale bedrag dat Kiernan ophaalt vervijfvoudigen, tot en met 5 miljoen dollar.
 
Voordelen
‘Gezien Trump zich regelmatig voor veteranen uitspreekt, kan ik me voorstellen dat hij de voordelen van het voorstel van Kiernan inziet’, zei Hoffman. Volgens de zakenman is het belangrijk dat Trump zijn aangiften openbaar maakt, omdat de beslissingen die Trump als president neemt mogelijk gevolgen zouden hebben voor zijn bedrijven.
 
(Bron: De Morgen)
 
gerelateerde items