Triodos Bank en NSGK verstrekken leningen

22 september 2011
Nieuws | | Goede doelen

AMSTERDAM (22 september) - Triodos Bank en NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) gaan organisaties helpen die zich inzetten voor kinderen met een handicap. Dat doen ze door leningen te verstrekken zodat projecten gerealiseerd kunnen worden. NSGK stelt zicht garant voor een deel van de lening.


Bezuinigingen overheid

"In Nederland zijn veel organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap", zo meldt NSGK. "Ze hebben vaak goede ideeën om het leven van deze kinderen en jongeren te verbeteren, maar onvoldoende geld om ze uit te voeren. Een lening kan voor hen uitkomst bieden, zeker nu de overheid drastisch bezuinigt op de zorg."


Eerste project van start

Autismecentrum Raeger is de eerste organisatie die mede mogelijk wordt gemaakt door het borgstellingsfonds. Raeger opende op 31 augustus zijn deuren in de Amsterdamse wijk IJburg, waar het begeleiding gaat bieden aan kinderen die door hun autisme niet naar school kunnen. Elke organisatie kan een lening aanvragen bij het Triodos NSGK Borgstellingsfonds, als het maar past binnen de doelstelling van NSGK en de criteria van Triodos Bank.