Toon alles (1)

Travis Foundation vergemakkelijkt communicatie met Ethiopiërs en Eritreeërs

9 april 2018, 05:45
De Travis Foundation Tigrinya digitaliseren, een van de talen die in Ethiopië en Eritrea gesproken wordt.
De Travis Foundation Tigrinya digitaliseren, een van de talen die in Ethiopië en Eritrea gesproken wordt.
Travis, het bedrijf dat Travis de Tolk heeft geïntroduceerd, investeert 250.000 euro in haar eigen Travis Foundation voor de digitalisering van Tigrinya, een van de talen die in Ethiopië en Eritrea gesproken wordt. Travis de Tolk is een apparaat dat tachtig talen kan verstaan, vertalen en spreken. Door toevoeging van Tigrinya, kunnen hulpverleners in de betreffende gebieden beter communiceren met de lokale bevolking, meent de Foundation.
 
De digitalisering van Tigrinya wordt samen met vluchtelingen uit die landen gedaan. De stichting wil ervoor zorgen dat de vertaaltechnologie, maar ook die van bijvoorbeeld Google Translate, gebruikt kan worden door goede doelen die hulp verlenen aan Ethiopiërs en Eritreeërs. De vertaalapparaten van Travis worden al ingezet door goede doelen, onder meer in een samenwerking met Movement On The Ground. Deze stichting van Johnny de Mol zet zich in voor vluchtelingen op Lesbos. Als de digitalisering is afgerond, gaat de Foundation zich richten op andere talen die relevant zijn in het kader van de vluchtelingencrisis.
 
Travis investeert zelf 250.000 euro in de Travis Foundation en zal structureel een deel van de omzet naar de stichting laten vloeien. Hiermee is de start van de projecten van de Travis Foundation geborgd. De stichting zoekt nu naar partners om de impact van de Travis Foundation te vergroten en de voortgang van het digitaliseren van talen te versnellen.
 
gerelateerde items