Tourwinnaar Jan Janssen ambassadeur Tour for Life

19 januari 2015, 04:00
Tourwinnaar Jan Janssen ambassadeur Tour for Life
Tourwinnaar Jan Janssen ambassadeur Tour for Life
Jan Janssen, de eerste Nederlandse winnaar van de Tour de France, gaat zich inzetten als ambassadeur van Tour for Life. Bij deze achtdaagse etappekoers van Italië naar Nederland wordt geld ingezameld voor succesvol kankeronderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Tour for Life is een achtdaagse wielertocht van Italië naar Nederland voor de Daniel den Hoed Stichting, dat wetenschappelijk onderzoek naar gepersonaliseerde kankerbehandeling in het Erasmus MC Kanker Instituut financiert. De teams, bestaande uit 4 tot 12 renners die allen 2500 euro inzamelen voor succesvol kankeronderzoek, fietsen acht etappes door vijf landen. Op 30 augustus 2015 gaan zij in de Italiaanse Alpen van start en op 6 september komen de renners over de eindstreep in Rotterdam. Onderweg beklimmen zij onder meer Col du Lautaret, Col du Galibier en Col de la Madeleine.

Voormalig Tourwinnaar Jan Janssen is enthousiast over sponsorinitiatieven waarbij met sport geld ingezameld wordt voor kankeronderzoek: ‘Er is de laatste jaren al veel progressie geboekt, ik ben ervan overtuigd dat initiatieven als Tour for Life daaraan een enorme bijdrage hebben geleverd, uiteraard werk ik dan ook graag mee om meer aandacht te krijgen en fondsen te vinden voor onderzoek naar kanker. Daarom zet ik mij dan ook graag in voor deze unieke etappekoers en het succesvol kankeronderzoek in het Eramus MC Kanker Instituut.'

Niet te onderschatten
In de ogen van Janssen is Tour for Life een van de meest fantastische toerritten voor het goede doel: ‘Het routeschema doet niet onder voor een week uit de Tour de France!' Janssen startte acht keer in de tour en bereikte Parijs in 1968 in het geel: ‘De route kent alpencols die ik al vaak omhoog ben gereden. Deze tocht vergt een goede voorbereiding en opoffering van alle deelnemers.
gerelateerde items