Ton prijzengeld Postcode Loterij voor De Transparant Prijs

26 januari 2012
Nieuws | | Loterijen

AMSTERDAM (26 januari) - De Nationale Postcode Loterij stelt jaarlijks 100.000 euro prijzengeld ter beschikking: 25.000 euro voor de winnaar in de categorie kleine fondsenwervende instellingen en 75.000 euro voor de winnaar in de categorie grote fondsenwervende instellingen. Dat maakte NPL-directievoorzitter Boudewijn Poelmann dinsdag bekend tijdens een seminar van De Transparant Prijs, een initiatief van PwC.


Poelmann, die zijn zetel in de jury van De Transparant Prijs in verband met de nieuwe samenwerking heeft opgegeven: "De Transparant Prijs draagt bij aan de verdere professionalisering van en het vertrouwen in goede doelen. Met deze samenwerking onderstrepen wij het belang dat wij hechten aan een eerlijke en open communicatie over het werk in de goede doelen sector."


Volgens Nita Wink, partner bij PwC en voorzitter van de sectorgroep maatschappelijke organisaties, krijgt de impact van De Transparant Prijs door de samenwerking een belangrijke impuls. "Wij zien het als een erkenning voor de prijs en een bevestiging dat transparantie voor de sector relevant is. Het prijzengeld vormt daarnaast een extra prikkel voor goede doelen om mee te dingen." De Nationale Postcode Loterij en PwC hebben de intentie om samen meer onderzoek te doen naar thema's die de sector als geheel raken.


Meepraten over dit onderwerp? Kijk op twitter #transparantprijs