Toch subsidie voor alliantie Terre des Hommes

22 maart 2011, 08:59

AMSTELVEEN (24 maart) - De alliantie van de hulporganisaties Terre des Hommes, het Liliane Fonds en de Stichting Kinderpostzegels krijgt de komende vijf jaar toch geld van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De subsidieaanvraag voor 2011-2015 was eerst afgewezen, maar na een beroep hiertegen krijgt de alliantie alsnog in totaal maximaal 32 miljoen euro.

Volgens Hoofd projecten Hans Guijt van Terre des Hommes kwam dat niet, omdat er geen goede hulp wordt verstrekt maar door verschillende interpretaties van onder meer duurzaamheid. De alliantie had 68 miljoen euro gevraagd, maar legt zich volgens een woordvoerder neer bij het lagere bedrag. "Het betekent dat we een groot aantal kinderen toch kunnen helpen in de strijd tegen kinderuitbuiting, al kunnen we nu niet zoveel doen als we zouden willen", aldus Hans Guijt.

De toekenning betekent niet dat de andere hulporganisaties nu minder subsidie krijgen, omdat het geld nu over meer aanvragers zou moeten worden verdeeld. Over de bedoelde periode wordt 6 miljoen euro per jaar toegevoegd aan het MSF-2-potje, aldus een woordvoerster van Buitenlandse zaken.

gerelateerde items