Tineke Ceelen: meer invloed bij Stichting Vluchteling dan in kamer

15 juni 2017, 09:00
Tineke Ceelen: behoort tot de influencers van GroenLinks
Tineke Ceelen: behoort tot de influencers van GroenLinks
Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, denkt dat ze bij haar ngo meer invloed heeft dan in de Tweede Kamer. Dat zegt ze tegenover NRC Handelsblad in een artikel van woensdag 14 juni over de invloed van de ‘asiellobby’ op GroenLinks. De krant maakte een analyse naar aanleiding van de beslissing van de partij om de formatiebesprekingen te stoppen. Als reden hiervoor werd het migratie- en vluchtelingendossier genoemd.
 
NRC: ‘De banden tussen GroenLinks en professionals uit de praktijk van vreemdelingenrecht, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten zijn hecht. Ceelen beaamt dit desgevraagd: ‘Het netwerk van GroenLinks op dit gebied is zeer breed.’ Volgens NRC erkent Ceelen de partij nu en dan te adviseren: ‘Zoals elke partij met fatsoenlijk vluchtelingenbeleid’.
Volgens NRC had fractievoorzitter Jesse Klaver Tineke Ceelen graag in de Tweede Kamerfractie gehad, maar ze bedankte voor een plek op de kandidatenlijst. ‘Ik geloof dat ik meer invloed heb waar ik nu zit’.
 
►Bronnen: NRC Handelsblad, Vluchtelingenwerk Nederland, Telegraaf, Elsevier
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items