29 maart: themasessie ‘Geen paniek, het is de AVG maar!’

9 maart 2018, 05:59
De AVG, vrijwel niemand is er nog klaar voor...
De AVG, vrijwel niemand is er nog klaar voor...
Nederland Filantropieland organiseert in samenwerking met Partin een themasessie over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe Europese wet (GDPR) vervangt met ingang van 25 mei de Wet bescherming persoonsgegevens. De themasessie is een vervolg op de bijeenkomst in mei vorig jaar, waarin NLFL een brochure en stappenplan presenteerde.
 
Wie de nieuwe strenge regels van de AVG leest, kan inderdaad in paniek raken. In het eerste nummer van The Fundraiser Magazine besteden we daarom ruim aandacht aan dit onderwerp. Er zijn vooral vanuit de fondsenwervende kant nog heel veel vragen. Heb ik voldoende toestemming voor opname in de database? Mag ik mijn donateurs nog wel zomaar mailen? Welke informatie mag ik bewaren en welke niet?
 
Praktijkgericht
Uit een belronde van NLFL langs de leden blijkt dat bijna iedereen op de hoogte is, maar dat het merendeel nog niet of net is begonnen met de voorbereidingen. En de tijd dringt. Daarom is deze praktijkgerichte sessie een goede stap naar het uitvoeren en toepassen van de nieuwe AVG-regels.
 
Antwoord op al je vragen
De themasessie wordt samen met Partin (koepel voor particulier initiatief en kleine goede doelen) gehouden op donderdag 29 maart van 09.30 – 12.00 uur in Utrecht en wordt gegeven door Jurgen van der Vlugt van Maverisk (foto)met medewerking van Margriet Mol, die de brochure en het stappenplan schreef. Het doel van de bijeenkomst is dat alle deelnemers antwoorden krijgen op hun vragen.
Stuur je vragen daarom voor 23 maart aanstaande naar Nederland Filantropieland, zodat je zeker weet dat je antwoord krijgt.
 

Aanmelden 
Leden van Nederland Filantropieland kunnen zich hier aanmelden.
Leden van Partin melden zich aan via deze link.
 
(Nog) geen lid van Nederland Filantropieland of Partin? Ook dan ben je uiteraard van harte welkom. Je wordt dan wel om een bijdrage in de kosten gevraagd. Je kunt daarvoor een ticket (25 euro ex. btw) aanschaffen in de webshop van Nederland Filantropieland.
 
gerelateerde items