Thecla Bodewes lid RvT Amref Flying Doctors

Thecla Bodewes lid RvT Amref Flying Doctors
Thecla Bodewes lid RvT Amref Flying Doctors
21 januari 2014
Nieuws | | Personalia

De Raad van Toezicht van AMREF Flying Doctors is versterkt met ing. Thecla Bodewes. Zij volgt prof. dr. mr. Désirée van Gorp (Nyenrode Business Universiteit) op, die na twee termijnen afscheid heeft genomen van de Raad.

De 46-jarige Thecla is directeur/eigenaar van de Bodewes Groep dat onder meer bestaat uit drie scheepswerven in het Noorden van het land. Daarnaast bekleedt zij diverse nevenfuncties, waaronder lid van de Raad van Toezicht van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en lid van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid. Thecla werd drie jaar geleden door minister-president Rutte uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2011.

‘Ik heb altijd veel aan vrijwilligerswerk gedaan, met name richting de kwetsbaren binnen onze samenleving. Zij verdienen de meeste steun wat mij betreft. Dat geldt ook voor de zwakkeren in de Afrikaanse samenleving, waar AMREF Flying Doctors zich op richt. Dat ik daar nu mijn steentje aan mag bijdragen, vind ik mooi. Ik zet me graag breed maatschappelijk in, ook buiten mijn eigen vakgebied’, aldus Bodewes.