Toon alles (1)

TheaterTekstTalent voor Elly Scheele

25 september 2017, 09:00
Koen Caris (winnaar TTT 2017) en Elly Scheele. (Foto: Anna van Kooij) 
 
Koen Caris (winnaar TTT 2017) en Elly Scheele. (Foto: Anna van Kooij) 
 
TheaterTekstTalent 2018, het stipendium voor theaterauteurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds, gaat naar Elly Scheele. De toneelschrijfster ontvangt een bedrag van 12.500 euro voor het schrijven van een nieuwe theatertekst én 22.500 euro voor uitvoering ervan. De prijs werd uitgereikt tijdens de Middag van de Toneeltekst in de Stadsschouwburg te Amsterdam.
 
Elly Scheele (Utrecht, 1987) volgde de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Ze schreef onder meer een monoloog voor de tentoonstelling De Tweeling en de dramateksten over de Amerikaanse verkiezingen voor het toneelstuk Stemmen! Een 12-uur durend verkiezingsspektakel. Met haar plan Of Ja schetst Elly Scheele de gekunstelde communicatie tussen mensen en het ongemak dat daarbij ontstaat via drie situaties: de buurt-barbecue, een parenclub en een netwerkborrel. Het gesprek, de dialoog, is niet alleen een middel waarmee het verhaal wordt verteld, het is het thema van het toneelstuk zelf.
 
Fonds De Versterking
TheaterTekstTalent is een stipendium voor theaterauteurs uit het CultuurFonds op Naam: Fonds De Versterking. Dit fonds geeft een kwaliteitsimpuls aan de Nederlandse theatersector. Fonds De Versterking is door een anonieme mecenas ingesteld bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hiermee wil het Cultuurfonds bestaande en nieuwe publieksgroepen met actueel, nieuw toneelrepertoire in aanraking brengen. De jury van TheaterTekstTalent bestaat uit Joachim Fleury (advocaat en initiator van TheaterTekstTalent), Thibaud Delpeut (regisseur), Cecile Brommer (dramaturg), Sophie Kassies (dramaturg en toneelschrijver) en Maaike Bergstra (toneelschrijver en winnaar TTT 2016).
gerelateerde items