Toon alles (2)

The Spindle honoreert vernieuwers met awards voor innovatie en inclusie

6 juli 2018, 06:00
Enkele winnaars van de awards in 2017.
Enkele winnaars van de awards in 2017.
The Spindlehet innovatieplatform voor ontwikkelingssamenwerking dat is opgericht door Partos, organiseert dit jaar The Awards: de jaarlijkse ‘Oscars’ die initiatieven op het gebied van inclusie, ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp in de schijnwerpers zetten. Initiatieven krijgen een podium om te pitchen tijdens het Partos Innovatie Festival op 11 oktober en kunnen tot 25.000 euro winnen.
 
Sinds 2015 organiseert Partos het Innovatiefestival om mensen in de ontwikkelingssector te verbinden. Dit jaar worden vanuit het innovatieprogramma The Spindle vier awards uitgereikt, die als doel hebben initiatieven onder de aandacht te brengen en te versnellen. 
Begin juni startte het traject van The Spindle Summer Labs, waarin ideeën worden uitgewerkt tot een startklaar pilotproject. Tien teams strijden daarin de hele zomer om de ‘Best Idea Award’. Voor de overige drie categorieën kunnen teams zich nog tot 31 juli aanmelden.
 
De NOW Us! Award
In samenwerking met subsidieprogramma Voiceis de NOW Us! ‘Nothing about us, Without Us’ award in het leven geroepen. Het is een prijs voor Afrikaanse en Aziatische initiatieven die mensen toegang geeft tot maatschappelijke en economische ruimte, waar zij normaal van buitengesloten worden. De trajecten worden bij voorkeur zélf geleid door geminimaliseerde groepen. Teams kunnen tot maximaal 25.000 euro aan prijzengeld winnen en de beste tien worden ingevlogen naar Nederland.
 
De Best Innovation for Development Award
De award voor Best Innovation for Development zoekt naar innovaties die een nieuwe oplossing bieden voor een pregnant probleem binnen ontwikkelingssamenwerking. De winnaar kan een prijs van 15.000 euro binnenslepen om zijn of haar innovatie naar een hoger niveau te tillen.
 
De Best Humanitarian Innovation Award
Samen met DCHIheeft The Spindle de Award for Best Humanitarian Innovation in het leven geroepen. De award richt zich op innovaties die middels data of digitale middelen humanitaire hulp vernieuwen. DCHI staat klaar met een geheel verzorgd ondersteuningspakket voor de winnaar.
 
Aanmelden voor 31 juli
Herkent u uw initiatief in deze beschrijving of kent u iemand die zich zeker aan zou moeten melden? Neem dan contact op met The Spindle via info@thespindle.org of klik hier.
 
gerelateerde items