Een filantropische terug- en vooruitblik

9 juni 2022

Op het zonnige terras van De Thomaskerk op de Amsterdamse Zuidas verzamelden precies een week geleden de bezoekers van Corporate Power 2022. Een inspirerende dag met interessante lezingen, een panelgesprek en break-out sessies. Wij willen iedereen die erbij was bedanken voor jullie komst en bijdragen aan een hele mooie dag! Bekijk hier de foto’s, van fotograaf Michel de Wit.

En ondertussen lopen de nominaties voor De Dikke Blauwe 100 binnen! Heeft u al nagedacht over wie er niet mag ontbreken in deze lijst die nadrukkelijk geen géén lijst met de ‘grootste filantropen’ is, maar een veelzijdig beeld geeft van mensen die met geld (van zichzelf of van anderen), tijd of ideeën maatschappelijke impact realiserenen  en daardoor een voorbeeldfunctie vervullen voor anderen. Nomineren voor de DDB 100 kan hier.

De nummer één van De Dikke Blauwe 100 wordt traditiegetrouw bekendgemaakt op Civil Power. Dat zal dit jaar op 26 oktober plaatsvinden in het KIT in Amsterdam. Het programma is opgebouwd rond het nieuwe boek van Rien van Gendt: Filantropie terug naar de tekentafel, een toekomstagenda voor fondsen. In dit boek neemt van Gendt ons mee in de ontwikkelingen en veranderingen die in de filantropische wereld gaande zijn. De komende maanden zal hij ook enkele van zijn overwegingen met ons delen  in het Dikke Blauwe journaal, waarvan vandaag het eerste deel.

Hier leest u meer over de inhoud van Civil Power op 26 oktober

Een hele fijne dag!

Karlijn Renzenbrink

Hoofdredacteur De Dikke Blauwe