Toon alles (1)

Tanja Roeleveld (Landal Greenparks) MVO-manager van het jaar

13 november 2017, 09:00
Duurzame ondernemer Maurits Groen overhandigt de award aan Tanja Roeleveld
Duurzame ondernemer Maurits Groen overhandigt de award aan Tanja Roeleveld
Op het 17de Nationaal Sustainability Congres is Tanja Roeleveld verkozen tot MVO-manager van het jaar 2017. Roeleveld is Programma Manager Duurzaam & Betrokken Ondernemen bij Landal GreenParks. Volgens de jury ‘heeft ze kans gezien de groene genen van alle drieduizend medewerkers van Landal GreenParks te activeren, door hen handvatten te geven voor de verduurzaming van het bedrijf’.
 
De ‘MVO-manager van het jaar’ verkiezing werd voor de vijfde keer georganiseerd door MVO-adviesbureau Sustainalize. Ruim 350 personen die werkzaam zijn als MVO-managers kozen in een eerste stemmingsronde tien MVO-managers, waarna een deskundige jury drie personen nomineerde voor de titel.  Naast Roeleveld waren dit Niels van Geenhuizen (Program Manager Sustainability bij Arcadis) en Geanne van Arkel (Head of Sustainable Development bij Interface).
 
‘Duurzame burgemeester’
Tanja Roeleveld is sinds 2012 de aanjager voor duurzame ontwikkeling en innovatie bij Landal GreenParks. Op strategisch gebied zorgt zij dat duurzaamheid een rol speelt bij elke beslissing van de organisatie en in praktische zin wil ze de gasten zoveel mogelijk inspireren en bewustmaken van duurzaamheid, door hen er actief bij te betrekken. Volgens de jury is Tanja de ‘duurzame burgemeester’ van Landal GreenParks. Ze denkt breed; van inkoop en bedrijfsvoering tot gastenbeleving. Zo weet ze zaken met elkaar te verbinden en te vertalen in concrete acties en investeringen Haar drive maakt dat ze die kansen grijpt. Tanja denkt integraal: ze neemt ook de natuur in haar ‘dorpen’ mee in haar beleid zodat gasten ook echt iets ‘mee nemen’ na hun verblijf.
 
Inspiratie voor branche
Folkert van der Molen, marketingmanager bij Sustainalize en initiatiefnemer van de verkiezing: ‘Het doel van de verkiezing is om via de winnaar andere MVO-managers te inspireren. Met alle vorige winnaars (Birgitta Kramer van Vitens, Carola Wijdoogen van NS, Anniek Mauser van Unilever en Annette van Waning van Vebego) is dat volop het geval geweest. Zo heeft Carola Wijdoogen in het afgelopen jaar een inspirerend boek gepubliceerd voor MVO-managers: MVO doe je ZO, De andere winnaars hebben hier input voor geleverd. In diverse interviews en optredens hebben de eerdere winnaars verteld over hun drijfveren, hun aanpak en behaalde resultaten. Wij gaan er wederom vol van uit dat wij met Tanja als winnaar van dit jaar ook weer een groot inspirator verkozen hebben.’
 
gerelateerde items