Toon alles (2)

Prinses Laurentien reikt TaalHeldenprijzen 2016 uit

17 januari 2017, 14:00
Prinses Laurentien reikt de TaalHeldenprijzen uit.
Prinses Laurentien reikt de TaalHeldenprijzen uit.
Volgende week donderdag 26 januari reikt Prinses Laurentien van Oranje voor de derde keer de TaalHeldenprijzen uit in TivoliVredenburg Utrecht. De TaalHeldenprijzen zijn een persoonlijke aanmoedigingsprijs voor mensen, die zich op een bijzondere wijze blijvend inzetten om laaggeletterdheid in Nederland te voorkomen en te verminderen.


 
TaalHelden zijn personen die zich in het voorgaande jaar bijzonder verdienstelijk hebben ingezet voor een beter geletterd Nederland. Er zijn drie categorieën:


1: Taalcursist: een (oud)-lees en schrijfcursist die moeite had met lezen en schrijven.

2: Taalbegeleider: een persoon die lees- en schrijfcursisten begeleidt; 

3: Bruggenbouwer: een persoon die door bijzondere inzet een samenleving waarin iedereen kan meedoen dichterbij brengt.


 
Jury
De jury, onder andere bestaande uit Wendy van Dijk, Pieter van den Hoogenband, Inez de Graaff, Kete Kerveze, en Raphael Evers, kiest hieruit een winnaar per categorie. Naast de uitreiking van de TaalHeldenprijzen organiseert Stichting Lezen & Schrijven ook een speciale TaalHelden VIP-lunch. Prinses Laurentien is hierbij aanwezig om iedereen te bedanken voor hun bijzondere, persoonlijke inzet.

 
De TaalHeldenverkiezing van Stichting Lezen & Schrijven wordt volledig gefinancierd uit private gelden van onder andere de VriendenLoterij en de prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Achmea.
gerelateerde items