Sylvia Borren nieuwe directeur Greenpeace

15 december 2010
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (15 december) - Sylvia Borren wordt de nieuwe directeur van Greenpeace Nederland. Zij wil zich met hart en ziel gaan inzetten voor een beter milieu, liet een woordvoerster van Greenpeace woensdag weten. Borren begint op 15 februari.

Sylvia Borren (1950) is in de sector vooral bekend als de voormalige directeur van Oxfam Novib (1999-2088). Borren is landelijk bestuurslid geweest bij het COC, was actief betrokken bij the International Lesbian and Gay Association (ILGA), en medeoprichtster van the International Lesbian Information Service (ILIS). Ook is zij actief geweest in de wereldwijde vrouwenbeweging. Van 1984-1992 had zij zitting in de Raad voor het Jeugdbeleid en van 1995 tot 2004 was zij bestuurslid van RIAGG Stad Utrecht en lid van de Raad van Toezicht van Altrecht (geestelijke gezondheidszorg). Thans is zij lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken.

Sylvia Borren is medeoprichter van het NSF (Nederlands Sociaal Forum) en initiatiefnemer en tot recentelijk voorzitter van de Nieuwe Dialoog (een overleg van vakbonden, en een scala van maatschappelijke organisaties in Nederland). Momenteel is Sylvia Borren co-chair van de Worldconnectors, een ronde tafel van betrokken en prominente Nederlanders uit alle sectoren van de samenleving die zich inzetten voor een duurzame, rechtvaardige en vreedzame wereld.