Sybilla Dekker nieuwe voorzitter Goede Doelen Platform

Sybilla Dekker volgt Alexander Rinnooy Kan op als voorzitter van lobbyclub goede doelenloterijen.
Sybilla Dekker volgt Alexander Rinnooy Kan op als voorzitter van lobbyclub goede doelenloterijen.
4 januari 2016
Nieuws | | Loterijen

Sybilla Dekker is vanaf 1 januari 2016 voorzitter van Goede Doelen Platform, het lobby-orgaan van de goede doelen loterijen en haar beneficianten. Haar termijn geldt voor een periode van vier jaar. De benoeming van Dekker is bekrachtigd door de meer dan 200 goededoelenorganisaties die bij het Goede Doelen Platform zijn aangesloten. Dekker volgt Alexander Rinnooy Kan op die de afgelopen vijf jaar deze rol vervulde.
 
Sybilla Dekker was minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieuhygiëne (VROM) in de kabinetten Balkenende II en III. Sindsdien vervult zij uiteenlopende functies op het snijvlak van politiek, gezondheid en bedrijfsleven. De afgelopen jaren was zij commissaris bij een aantal toonaangevende Nederlandse bedrijven, waaronder RoyalHaskoningDHV en BNG Bank. Dekker was tot 1 januari 2016 onder meer voorzitter van het Diabetesfonds en voorzitter van Talent naar de TOP (een initiatief voor meer doorstroming van vrouwen naar de top van het bedrijfsleven).
 
De overige leden van het bestuur van het Goede Doelen Platform zijn Adriana Esmeijer (Prins Bernhard Cultuur Fonds), Ineke Sybesma (Fonds Slachtofferhulp), Eduard Nazarski (Amnesty International) en Marc van den Tweel (Natuurmonumenten).
 
Sybilla Dekker: 'Het is belangrijk dat wij ons sterk blijven maken voor krachtige goede doelen in Nederland. De bijdragen van loterijen blijven daarbij onmisbaar. Ik draag graag mijn steentje bij aan het veilig stellen en waar mogelijk vergroten van de bijdrage van de loterijen aan het algemeen belang.'