Superrijken kregen er in 2017 1.000 miljard dollar bij

28 december 2017, 08:00
Grootste Dagobert Duck op de planeet: Jeff Bezos. Grootste filantropen blijven Bill en Melinda Gates.
Grootste Dagobert Duck op de planeet: Jeff Bezos. Grootste filantropen blijven Bill en Melinda Gates.
De vermogensaanwas van de superrijken was in 2017 vier keer groter dan een jaar eerder. De 500 allerrijksten ter wereld werden dit jaar 1.000 miljard dollar (€840,2 miljard) rijker. Amazon-oprichter Jeff Bezos was de allerrijkste van allemaal. Dit meldt perbureau Bloomberg in haar traditionele ranglijst.

Gates naar twee

Het is bekend dat de rijkste man ter wereld, Bill Gates, die positie verloor omdat hij samen met zijn vrouw Melinda via de Gates Foundation intussen grote sommen geld heeft bestemd voor het goede doel. In augustus nog doneerde hij €4,6 miljard dollar. Het vermogen van de nummer éen, Jeff Bezos, groeide dit jaar met $34,2. Bezos was door zijn belang in Amazon eind november zelfs even meer dan 100 miljard dollar waard. Dat is gezakt tot $99,6 miljard. Gates staat op $91,3 miljard.

5300 miljard dollard samen

Volgens Bloomberg bezaten de 500 rijksten op Tweede Kerstdag 5.300 miljard dollar. Deskundigen verklaren dat enorme en nog steeds groeiende vermogen uit de al een tijdje stevig stijgende beurzen en markten.

Scheiden is extreem duur

Het zat niet alle rijken mee. De Franse miljardair Patrick Drahi raakte 4,1 van zijn 10,4 miljard dollar kwijt. Dit door de koersval van zijn (aan de Amsterdamse beurs genoteerde) kabelbedrijf Altice. Scheiden is voor miljardairs ook een kostbare aangelegenheid geworden: dat kost de superrijken gemiddeld 1 miljard dollar per echtbreuk…
 
gerelateerde items