Toon alles (1)

Subsidieregeling armoede-projecten uitgebreid

30 augustus 2017, 16:00
Subsidieregeling armoede-projecten uitgebreid
Subsidieregeling armoede-projecten uitgebreid
De subsidieregeling Armoede en Schulden is verlengd naar 2018 en 2019 en verder uitgebreid. De subsidie is bedoeld voor maatschappelijke organisaties die zich inzetten om armoede en schulden te bestrijden. Er is acht miljoen beschikbaar voor twee jaar.
 
Gemeenten hebben tegenwoordig de verantwoordelijkheid voor de armoede en schuldenproblematiek. Speciaal voor maatschappelijke organisaties wil demissionair staatssecretaris Klijnsma de subsidieregeling verlengen. De bedoeling is dat de regeling in 2018 en 2019 ook wordt verbreed naar mensen die moeite hebben om mee te doen in de maatschappij en naar de begeleiding van jongeren voor en na achttien jaar. Er is acht miljoen euro beschikbaar voor projecten.
 
Projecten die voor subsidie in aanmerking komen, moeten richten op vier thema’s:
  1. De ondersteuning van mensen die moeite hebben om mee te doen in de maatschappij.
  2. Het bereiken en motiveren van moeilijk bereikbare groepen mensen met financiële problemen.
  3. Het versterken van aandacht voor armoede en schulden in het sociaal domein, onder meer in de wijkaanpak.
  4. De voorbereiding van en begeleiding van jongeren in de leeftijdsgroep 18- en18+ ter preventie van schulden.
 
Subsidie aanvragen
De aanvragen voor subsidie kunnen worden ingediend door middel van het aanvraagformulier via de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). De subsidieregeling opent op 1 februari 2018. In het najaar van 2017 komt er op het ministerie van Sociale Zaken een voorlichtingsbijeenkomst voor potentiële aanvragers.
 
(Bron: Zorg + Welzijn)
 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items