’Streamers in actie’ voor Amref Flying doctors

’Streamers in actie’ voor Amref Flying doctors
’Streamers in actie’ voor Amref Flying doctors
3 maart 2022

Jonge donateurs maken andere keuzes dan ouderen; in plaats van langlopende donateurschappen kiezen zij vaker voor incidentele giften en zoeken ze meer connectie. Het interactieve streamingplatform Twitch liet zien dat jongeren wel degelijk bereid zijn zich in te zetten voor goede doelen en om te doneren. Met ‘Streamers in Actie’ werd in 24 uur €25.375,52 opgehaald voor Amref Flying Doctors.

Judith Oude Sogtoen, Director Fundraising, Partnerships & Corporate Communications bij Amref Flying Doctors: ‘’Ongelooflijk, wat een prachtig resultaat! Dit was een van de eerste keren in Nederland dat een streamingmarathon op zo’n schaal werd georganiseerd voor een goed doel, dus het was spannend hoe het zou lopen. De dynamiek die ontstond is echt bijzonder! De streamers zijn er vol voor gegaan, met onder andere opscheer-, icebucket- en hete peper challenges en nachtelijke jamsessies. Geweldig dit enthousiasme van alle partijen, streamers en hun volgers die aan deze marathon hebben bijgedragen! Dat heeft een heel mooi bedrag opgeleverd en daarnaast veel zichtbaarheid onder een nieuwe doelgroep.’’

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari kwamen meer dan twintig bekende Twitch-streamers samen bij de H20 Esports campus in Purmerend voor een livestream-marathon, om zoveel mogelijk geld op te halen voor schoon (drink)water en betere gezondheidszorg voor verschillende landen in Oost-Afrika.