Stokroos matchfundingpartner Voordekunst

Stokroos matchfundingpartner Voordekunst
Stokroos matchfundingpartner Voordekunst
17 februari 2022
Nieuws | | De Dikke Blauwe

Stichting Stokroos is de nieuwe matchfundingpartner van Voordekunst. Voordekunst is het crowdfunding platform voor de creatieve sector. Stichting Stokroos zal gaan bijdragen aan creatieve crowdfundingscampagnes voor bijzondere publicaties van beeldend kunstenaars en vormgevers op het platform.

Stichting Stokroos streeft naar een samenleving waarin beeldend kunstenaars, vormgevers en ontwerpers een prominente rol spelen. De stichting wil de ontwikkeling van deze doelgroep mogelijk maken en een springplank zijn voor veelbelovend talent. Met deze nieuwe samenwerking kunnen creatieve crowdfundingcampagnes voorgesteld worden aan Stichting Stokroos en mogelijk een bijdrage ontvangen.

Joost Vrieler, directeur Stichting Stokroos: “De afgelopen periode signaleerden we een duidelijke toename in het aantal publicaties dat kunstenaars en ontwerpers willen maken, maar ook een verbreding in de benadering van wat een kunstenaarspublicatie kan zijn. Het gaat niet langer om een klassiek boek, maar vaak ook om vinyl, podcasts, graphic novels en andere nieuwe vormen. Met de samenwerking met Voordekunst willen we kunstenaars en ontwerpers een extra steuntje in de rug geven en als privaat fonds samen met het publiek optrekken bij de financiering van dergelijke experimentele en bijzondere publicaties.”