Toon alles (1)

Stierengevechten keren terug op Mallorca

22 augustus 2019, 00:00
Stierengevechten keren terug op Mallorca
Stierengevechten keren terug op Mallorca
Op vrijdag 9 augustus vonden de eerste stierengevechten plaats na twee jaar op het Spaanse eiland Mallorca. Vlak voor het stierengevecht begon protesteerden honderden mensen tegenover de arena. Het Comité Anti Stierenvechten reisde naar Mallorca om deel te nemen aan de protesten en het stierengevecht te documenteren.

Op vrijdag 9 augustus vonden de eerste stierengevechten plaats na twee jaar op het Spaanse eiland Mallorca. Vlak voor het stierengevecht begon protesteerden honderden mensen tegenover de arena. Het Comité Anti Stierenvechten reisde naar Mallorca om deel te nemen aan de protesten en het stierengevecht te documenteren. De demonstranten waren verontwaardigd, omdat Spanje de Balearen het organiseren van de wrede stierengevechten oplegt. Verbod De Spaanse deelstaat de Balearen verbood in 2017 diverse elementen van het stierengevecht waardoor deze onuitvoerbaar werd, zoals het doden en verwonden van de stier en het gebruiken van paarden. Het Spaanse Constitutioneel Hof verklaarde in december 2018 verschillende artikelen binnen deze wet ongrondwettelijk. Andere elementen van de wet bleven na oordeel van het Constitutionele Hof staan, zoals het onderwerpen van de stierenvechters en stieren aan een dopingtest en een verbod op de toegang van minderjarigen (18 jaar) tot de stierengevech...

Alleen voor leden Log hier inOf word DDB Lid
Sluit u aan bij De Dikke Blauwe voor slechts 84,- per jaar en beschik direct over alle voordelen die daarbij horen zoals het lezen van dit artikel. Klik hier en meldt u aan.
gerelateerde items