Toon alles (1)

Stierengevechten keren terug op Mallorca

22 augustus 2019, 00:00
Stierengevechten keren terug op Mallorca
Stierengevechten keren terug op Mallorca
Op vrijdag 9 augustus vonden de eerste stierengevechten plaats na twee jaar op het Spaanse eiland Mallorca. Vlak voor het stierengevecht begon protesteerden honderden mensen tegenover de arena. Het Comité Anti Stierenvechten reisde naar Mallorca om deel te nemen aan de protesten en het stierengevecht te documenteren.

Op vrijdag 9 augustus vonden de eerste stierengevechten plaats na twee jaar op het Spaanse eiland Mallorca. Vlak voor het stierengevecht begon protesteerden honderden mensen tegenover de arena. Het Comité Anti Stierenvechten reisde naar Mallorca om deel te nemen aan de protesten en het stierengevecht te documenteren. De demonstranten waren verontwaardigd, omdat Spanje de Balearen het organiseren van de wrede stierengevechten oplegt. Verbod De Spaanse deelstaat de Balearen verbood in 2017 diverse elementen van het stierengevecht waardoor deze onuitvoerbaar werd, zoals het doden en verwonden van de stier en het gebruiken van paarden. Het Spaanse Constitutioneel Hof verklaarde in december 2018 verschillende artikelen binnen deze wet ongrondwettelijk. Andere elementen van de wet bleven na oordeel van het Constitutionele Hof staan, zoals het onderwerpen van de stierenvechters en stieren aan een dopingtest en een verbod op de toegang van minderjarigen (18 jaar) tot de stierengevech...
Dit artikel is alleen toegankelijk voor leden van De Dikke Blauwe.


Word DDB Lid
Nog geen lid? Meldt u dan nu aan!

Naast toegang tot alle online content ontvangt u vier keer per jaar het full colour magazine en alle edities van het DDB Journaal Klik hier en meldt u aan.

Al lid? Klik dan hier om in te loggen.
gerelateerde items