Toon alles (1)

CAS: 'Minderjarigen niet langer toegestaan bij stierengevechten Ecuador'

22 april 2018, 05:00
Ecuador heeft de toegang van alle minderjarigen tot stierengevechten verboden. 
Ecuador heeft de toegang van alle minderjarigen tot stierengevechten verboden. 
Ecuador heeft de toegang van alle minderjarigen tot stierengevechten verboden. Tot heden was het verboden om kinderen onder de 16 jaar tot dit soort bloedige spektakels toegestaan maar de leeftijdsgrens is verhoogd tot 18 jaar. Met dit besluit volgt Ecuador het verzoek van de Verenigde Naties om kinderen weg te houden van het geweld van het stierenvechten‘Ecuador wordt een voorbeeld voor alle stierenvechtlanden’, zegt Marius Kolff, directeur van Comité Anti Stierenvechten (CAS).

In Oktober 2017 verzocht het Comité van de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties aan Ecuador om kinderen weg te houden van het geweld van het stierenvechten. Het stierenvechten is in strijd met de Conventie van de Rechten van het Kind. Colombia, Frankrijk, Mexico, Portugal, Peru en Spanje kregen eerder dezelfde uitspraak vanuit het Comité voor de Rechten van het Kind. De organisatie spreekt over het recht van alle minderjarigen op een niveau van leven dat geschikt is voor fysieke, mentale, morele en sociale ontwikkeling. De staat is verplicht om maatregelen te treffen die nodig zijn om minderjarigen te beschermen, iets dat niet wordt waargemaakt met stierengevechten. Uit diverse onderzoeken weten we dat het geweld in de arena psychische gevolgen heeft, zoals trauma's én het verzwakken van het moreel oordeel en empathisch vermogen.

‘Absoluut verbod’
Marius Kolff, directeur CAS International: ‘Ecuador wordt een voorbeeld voor alle stierenvechtlanden. Met dit besluit laat het land zien de uitspraak van het Comité van de Rechten van het Kind serieus te nemen én kinderen te willen beschermen tegen het geweld van het stierenvechten. Nu is dit nog slechts één van de stappen naar een absoluut verbod op stierenvechten, desondanks is het te hopen dat andere stierenvechtlanden dit voorbeeld snel zullen volgen.’
 
gerelateerde items