Stichting NutsOhra wordt Fonds NutsOhra

29 november 2007
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTELVEEN (29 november) - Misschien niet direct een bekende naam binnen de sector. Toch keert Stichting NutsOhra jaarlijks miljoenen uit aan projectaanvragers binnen de gezondheidszorg. De stichting veranderde onlangs haar naam in Fonds NutsOhra.


Waarom een naamsverandering? Directeur Ria de Heus legt uit. "De naamswijziging lijkt gering, maar we vinden fonds beter aansluiten bij onze doelstellingen. Stichting is zo algemeen. We hebben nog overwogen om een geheel nieuwe naam te bedenken, maar omdat de gelden die we nu ontvangen oorspronkelijk van polisbetalers van Nuts Ohra komen, vinden we dat we de historie geen geweld moeten aandoen."

 


Fonds NutsOhra bezit een aanzienlijk aandelenvermogen, het rendement daarop is groeiende. Elk jaar schrijft het fonds een aantal tenders uit (vorig jaar twee, dit jaar drie). Onlangs werd weer 2,5 miljoen euro uitgekeerd aan 65 aanvragers in de gezondheidszorg. "In eerste instantie hadden we jaarlijks ongeveer 7,5 miljoen euro ter uitkering beschikbaar. We groeien in de toekomst toe naar een situatie waar dat bedrag ongeveer 15 miljoen euro zal zijn," zegt De Heus.

 


Of het beschikbare budget ook in zijn geheel jaarlijks uitgekeerd wordt, hangt af van de kwaliteit van de aanvragen. De Heus: "Het spreekt voor zich dat we graag aanvragen ontvangen die aansluiten bij onze criteria. We ondersteunen bij voorkeur projecten die een aanjaagfunctie hebben en een zekere sociale uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan projecten waarbij veel vrijwilligers zijn betrokken of achterstandsgroeperingen."

 


De nieuwe naam is aan alle subsidieaanvragers uit het verleden schriftelijk gecommuniceerd. Ook wordt er geadverteerd in de relevante vakbladen.

 


Zie voor meer informatie ook: www.fondsnutsohra.nl