Stichting DOEN verandert werkwijze

28 april 2010
Nieuws | | Loterijen

AMSTELVEEN (28 april) - Stichting DOEN, het fonds van de goededoelenloterijen, heeft haar werkwijze aangescherpt en de vier werkterreinen (Duurzame Ontwikkeling, Sociale Cohesie, Cultuur en Welzijn) vervangen door drie thema's: ‘klimaatverandering', ‘open en solidaire samenleving' en ‘nieuwe economie'. Deze thema's zijn deels een voortzetting van bestaande programma's van DOEN en zijn deels nieuw.

Vanaf begin dit jaar is DOEN actiever op zoek naar zogenoemde voorlopers: initiatieven van mensen die het heft in eigen hand nemen en zo actief bijdragen aan een wereld waarin mensen beter met elkaar en met hun omgeving omgaan. Stichting DOEN denkt met deze aangescherpte koers nog beter in te spelen op ontwikkelingen en terreinen waar anderen iets laten liggen en maakt zo vernieuwende ideeën of initiatieven (sneller) mogelijk.

De verandering van werkwijze brengt met zich mee dat Stichting DOEN een aantal van de huidige programma's afbouwt. Het gaat volgens de stichting om programma's waarvoor DOEN geen rol meer voor zichzelf ziet weggelegd omdat andere spelers dit hebben opgepakt. Het gaat om de programma's sport (werkterrein Welzijn), cultuurparticipatie (werkterrein Cultuur), mensenrechten (werkterrein Duurzame Ontwikkeling) en community-art (werkterrein Sociale Cohesie).