Pieter Stemerding vertrekt bij Adessium

20 december 2016, 10:00
Pieter Stemerding: na tien jaar Adessium toe aan nieuwe uitdaging
Pieter Stemerding: na tien jaar Adessium toe aan nieuwe uitdaging
Algemeen directeur Pieter Stemerding gaat Adessium Foundation na tien jaar verlaten. Het vertrek geschiedt in goede harmonie. Stemerding, toe aan een nieuwe uitdaging, zal zijn activiteiten tot maart afbouwen en daarna een eigen adviespraktijk beginnen, zo heeft De Dikke Blauwe vernomen uit betrouwbare bronnen.
 
FIN-lid Adessium Foundation werd in 2005 opgericht door de familie Van Vliet, die een achtergrond heeft in vermogensbeheer en groeide in ruim tien jaar uit tot een professioneel geleide organisatie met intussen twaalf medewerkers. Het bestuur bestaat uit Rogier van Vliet (voorzitter), Jan Meijerman en Hendrik-Jan Laseur. Pieter Stemerding (algemeen directeur) en Rogier van der Weerd (directeur programma’s) vormen gezamenlijk de directie van de stichting.
 
Stemerding was na zijn vertrek bij WNF vanaf maart 2007 betrokken bij de opbouw van Adessium Foundation. Adessium selecteert begunstigden die streven naar het bewerkstelligen van een blijvend positieve verandering in de samenleving. Mede door steun van Adessium kon het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP) uitgroeien tot een belangrijk kennis- en opleidingscentrum.

Adessium Foundation staat al sinds het begin van de DDB100, de ranglijst van invloedrijkste personen en organisaties in de Nederlandse filantropie, solide in de top vijf.
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items