Stembussen vijfde editie Young Impact Awards geopend

Photo by Nikola Jovanovic on Unsplash
Photo by Nikola Jovanovic on Unsplash
4 mei 2021
Nieuws | | Filantropie

Op 30 juni 2021 worden voor de vijfde keer de Young Impact Awards uitgereikt door Young Impact, een non-profit organisatie die jongeren wil helpen de wereld te verbeteren op een manier die bij ze past. Met de awards wil de organisatie laten zien dat jongeren een positief verschil kunnen maken voor een betere wereld. De genomineerden zijn tussen de 12 en de 22 jaar.

Awards

De awards worden uitgereikt aan jongeren die volgens de organisatie tot het uiterste gaan om een positieve impact te maken. Er zijn vijftien jongeren genomineerd in vijf verschillende categorieën: diversiteit, gelijke kansen, gezondheid, klimaat en maatschappij. Stemmen is eenvoudig: op de website kunnen de initiatieven van de genomineerden bekeken worden om vervolgens via een stemknop vijf favorieten te selecteren. De initiatieven dragen bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Genomineerden

De Amstelveense Wail Kherazzi (12) is de jongste genomineerde (categorie: gezondheid) en programmeerde een apparaat dat het voor oudere mensen makkelijker maakt om anderhalve meter afstand te houden. Kherazzi tegen Young Impact: ‘Het apparaat maakt een geluid als iemand te dicht bij staat, dus dat zorgt ervoor dat je je niet hoeft te schamen als je iemand wilt laten weten dat diegene afstand moet houden.’ Ook Veronika (19), Lakiescha (20) en Sohna (20) zijn genomineerd met hun initiatief Zetje In, dat eerder in het nieuws kwam vanwege hun ingediende motie om de thema’s racisme en discriminatie op te nemen in het schoolcurriculum. De petitie die daaraan vooraf ging werd meer dan 60.000 keer ondertekend en de motie werd aangenomen door de Tweede Kamer. Zetje In is actief op social media en ontwikkelt lesmateriaal voor de basisschool en middelbare school. ‘Discriminatie moet al op jonge leeftijd besproken worden en er ligt een grote verantwoordelijkheid bij het onderwijs’, aldus het drietal tegen Young Impact. Op de website van Young Impact is meer informatie te vinden over alle genomineerden.

Young Impact

Young Impact wil jongeren laten zien dat je met één klein initiatief al een grote impact kan maken: niet alleen voor de ander, maar ook voor zichzelf. Door impact te maken geven jongeren zichzelf volgens de organisatie namelijk een positief gevoel en leren ze vaardigheden die ze op hun cv kunnen zetten. Young Impact ondersteunt jongeren daarbij door middel van bijvoorbeeld impact tools, het opbouwen van een community en impact coaching. ‘Wij zijn wereldverbeteraars met ballen. Wij willen de wereld een beetje mooier maken, maar dan wel in sneltreinvaart en met een drive van heb-ik-jou-daar’, aldus Young Impact.
 
Bron: Young Impact
Klik hier om alle genomineerden te bekijken.