Toon alles (1)

Start wervingsactie: Rode Kruis zoekt 1000 EHBO’ers

17 juli 2017, 10:00
Festivalwildgroei vraagt veel EHBO-capaciteit
Festivalwildgroei vraagt veel EHBO-capaciteit
Minstens duizend nieuwe gediplomeerde EHBO-vrijwilligers: daarnaar is Het Nederlandse Rode Kruis dringend op zoek. Het tekort is ontstaan doordat niet alleen de vluchtelingencrisis veel capaciteit vraagt, maar ook door de enorme toename aan evenementen . De organisatie start daarom vandaag met een grote wervingsactie, zodat EHBO-vrijwilligers op tijd kunnen worden klaargestoomd voor de praktijk.
 
Het Rode Kruis rekent erop dat het opnieuw veel in actie moet komen in verband met de instroom van vluchtelingen. De hulpverleningsorganisatie noemt de opvang van vluchtelingen 'de grootste hulpoperatie sinds jaren' en merkte eerder al dat de voorraden opraakten en het aantal vrijwilligers uitgeput. Op dit moment zijn er 9.000 vrijwilligers actief.
 
De belangrijkste taak van de vrijwilligers is het geven van eerste hulp. Het gaat hierbij om het helpen bij lichte verwondingen, zoals kleine bloedingen, kneuzingen en schaaf- of snijwonden.
 
De (wild)groei aan festivals en evenementen doet echter ook een toenemend beroep op de EHBO-capaciteit: ‘Zowel op evenementen als bij de opvang voor vluchtelingen is het essentieel dat er genoeg mensen klaar staan om eerste hulp te bieden als het nodig is’, zegt Peter Paul Tenthof van Noorden, hoofd EHBO van het Rode Kruis. De organisatie start daarom vandaag met een grote wervingsactie, zodat EHBO-vrijwilligers op tijd kunnen worden klaargestoomd voor de praktijk.
 
►Bron: RTL, Telegraaf
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
 
gerelateerde items