Start Foundation zet het Leger in

16 september 2009
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTELVEEN ( 16 september) - Het Leger des Heils en Start Foundation zijn op 14 september een langdurige samenwerking aangegaan om binnen drie jaar zo’n 300 werkplekken te creëren voor mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen.


Onder het motto ‘Werk voor Iedereen’ gaat het Leger des Heils zich inzetten om in heel Nederland ondernemingen op te starten. De Start Foundation ondersteunt dit initiatief met expertise en met twee miljoen euro. Zoveel stopte de stichting nooit eerder in een project, wat iets zegt over het vertrouwen in de aanpak van het Leger des Heils en het verwachte sociale rendement. Het is opnieuw een voorbeeld dat maatschappelijke investeerders steeds vaker allianties aangaan met andere doelen, teneinde social change te bewerkstelligen.


Kleinschalige partnerships

De werkplekken worden gecreëerd door middel van kleinschalige partnerships met het bedrijfsleven. Zo maken cliënten van Het Leger des Heils in Rotterdam op dit moment al ravioli’s met de hand voor het pastahuis Pasta Puro. Dit bedrijf vervaardigt hoogwaardige biologische pasta’s. Mensen met een zwakke positie op de arbeidsmarkt krijgen zo de kans een vak te leren en hun weg in de maatschappij te vinden. In de nieuw op te richten bedrijven zal ook plaats zijn voor mensen die als gevolg van de crisis buiten de arbeidsmarkt zijn beland.


Pasta Puro, V&D en La Place

Die bedrijven zitten met name in drie sectoren: food, groenvoorziening en kleding/outlet. Naar verwachting is er plaats voor 250 à 300 mensen. Deels blijven ze werkzaam in deze ondernemingen, een ander deel zal uitstromen naar reguliere bedrijven. In de bedrijfsopzet wordt samengewerkt met marktpartijen, zoals Pasta Puro, V&D en La Place.