Toon alles (2)

Start Foundation opent eerste uitzendbureau voor mensen en robots

24 oktober 2017, 13:00
HUBOT, het ‘uitzendbureau voor mensen én robots’ is geopend.
HUBOT, het ‘uitzendbureau voor mensen én robots’ is geopend.
HUBOT, het ‘uitzendbureau voor mensen én robots’ opende afgelopen zaterdag zijn deuren in de Eindhovense MediaMarkt. De als uitzendbureau vermomde expositie is onderdeel van de Dutch Design Week (21-29 oktober 2017). Initiatiefnemers van HUBOT zijn Next Nature Networkgemeente Eindhoven en Start Foundation. HUBOT laat in zestien futuristische beroepen zien dat robots mensen niet per se hoeven te verdringen, maar dat ze door samenwerking elkaar juist kunnen versterken. 
 
Bij veel mensen roept de term ‘robotisering’ negatieve associaties op, een doemscenario waarin robots banen van mensen afpakken. Volgens dit uitgangspunt staan werkgevers voor een keuze: laat ik de taak uitvoeren door een robot of een mens? ‘Na een bezoek aan HUBOT kijken bezoekers heel anders naar technologie (en het gebruik ervan). Want als we het begrip van vervanging, van het een óf het ander, laten varen en inzien dat mens en robot elkaar ook beter kunnen laten functioneren, gaat er een wereld aan mogelijkheden open; een wereld waarin juist nieuwe banen ontstaan’, aldus Start Foundation.
 
Empowerd by Robots 
HUBOT is onderdeel van het overkoepelend programma ‘Empowered by Robots’, opgestart in 2016 door wethouder economie Staf Depla (gemeente Eindhoven), Jos Verhoeven (Start Foundation) en ontworpen door Koert van Mensvoort (Next Nature Network). Empowered by Robots wil de positieve aandacht vestigen op de kansen en voordelen die technologische ontwikkelingen bieden voor de arbeidsmarkt. Centraal hierbij staan mensen met minder kansen op werk of van wie de banen ogenschijnlijk bedreigd worden door robots.
 
gerelateerde items