Start Foundation stapt in Microfinanciering beleggingsfonds

Start Foundation stapt in Microfinanciering beleggingsfonds
Start Foundation stapt in Microfinanciering beleggingsfonds
8 juli 2014
Nieuws | | Vermogensfondsen

Afgelopen maand hebben Start Foundation, Dura Participatie BV en Fonds1818 officieel getekend: zij zijn de eerste drie participanten van het Microfinanciering Nederland Fonds. Samen investeren zij 1,25 miljoen euro in het fonds om daarmee de kredietverlening aan het mkb in Nederland te bevorderen. 

Het fonds is het eerste Microfinanciering Fonds in Nederland en belegt in de kernactiviteit van Qredits: het verstrekken van microkredieten tot 50.000 euro aan ondernemers. Het fonds heeft als doel om een financieel en sociaal rendement te behalen via een investering in Qredits Obligaties. Qredits zal met deze middelen leningen verstrekken aan startende en bestaande ondernemers met een levensvatbaar ondernemingsplan die geen financiering kunnen krijgen via het reguliere circuit. Het doel dit jaar is om vijf miljoen euro op te halen bij foundations en particulieren. De minimale inleg is 100.000 euro.

Banenmotor
‘Het mkb is dé banenmotor van de arbeidsmarkt. Bovendien komt 30 procent van de kredietnemers van Qredits uit een uitkering. Wij zien het Microfinanciering Fonds als een uitstekende manier om ons geld missiegerelateerd in te zetten. Liever in Nederland de werkgelegenheid stimuleren, dan een vage obligatie in Azië. Dat is pas werkend vermogen.’ Jos Verhoeven, directeur Start Foundation.

Elwin Groenevelt (foto), algemeen directeur van Qredits: ‘We willen met het fonds zoveel mogelijk (oud)ondernemers en maatschappelijke organisaties de kans geven om mee te helpen om de kredietverlening aan het mkb in Nederland te verbeteren. We zijn ontzettend blij met de eerste drie participanten, zij voegen de daad bij het woord en investeren daadwerkelijk in het mkb.’

Meer informatie over het Microfinanciering Fonds is op te vragen via www.qredits.nl/investeren.