Start Foundation komt met Johan Stekelenburg Compliment

6 juni 2006
Nieuws | | Vermogensfondsen

Ter ere van de in 2003 overleden vakbondsman en burgemeester van Tilburg Johan Stekelenburg, is door de Start Foundation het Johan Stekelenburg Compliment in het leven geroepen. De onderscheiding, die personen en organisaties ten deel valt die zich onbaatzuchtig inzetten voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt, zal op 31 oktober voor het eerst worden toegekend.


Aan het Johan Stekelenburg Compliment is een geldprijs van 15.000 euro en een kunstwerk verbonden. Genomineerden kunnen worden voorgedragen via de internetsite van de Start Foundation. In principe kan iedereen in aanmerking komen, reïntegratieprofessionals uitgezonderd. Tot 1 september kunnen kandidaten worden aangemeld.

 


De onderscheiding is een initiatief van de Stichting Start Foundation, een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen euro investeert in projecten die minder kansrijke werklozen aan het werk moeten helpen. De jury van het Johan Stekelenburg Compliment bestaat uit Bert de Vries, Wim Kok en Titia Siertsema, directeur Uneto-VNI. Dit drietal vormt ook het bestuur van de Start Foundation.

 


Meer informatie op http://www.startfoundation.nl