Start Foundation investeert in Subway-vestiging

26 januari 2012
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTERDAM (26 januari) - Start Foundation heeft € 15.000,- geïnvesteerd in een vestiging van een Subway restaurant in Valkenburg. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan zo'n vijftien personen, waarvan bijna de helft een arbeidshandicap heeft.


Eigenaresse Henny van Veen had al een vestiging van Subway in Landgraaf. Ze ontworstelde zich enkele jaren terug aan de WAO, waarin ze tien jaar geleden na een auto-ongeluk terechtkwam. Gelet op haar eigen ervaringen, is het voor Henny vanzelfsprekend extra haar best te doen voor mensen die het wat moeilijker hebben op de arbeidsmarkt. Wilskracht en motivatie vindt ze belangrijker dan leeftijd of diploma's. En wie door omstandigheden maar een beperkt aantal uren per dag kan werken, stuit hier niet op onbegrip: "Dan passen we de planning dáárop aan, en niet andersom."


"Medewerkers loyaal"

Maatschappelijk investeerder Start Foundation maakte met een investering van € 15.000,- de tweede vestiging mogelijk. Investeren in deze doelgroep maakt de exploitatie niet extreem duurder. Het leerproces kost weliswaar wat meer tijd en aandacht, maar dat betaalt zich later terug. "Onze medewerkers zijn zeer loyaal. In tegenstelling tot veel hoger opgeleiden, die snel uitgekeken raken op dit werk en dan verder willen. Bovendien hebben we in onze zaken een mooie mix aan personeel, want we hebben ook studenten die op afroep werken. Klanten waarderen die variatie zeer."