Start Foundation en Fortis Foundation reiken Baanbrekerprijs uit

26 mei 2005
Nieuws | | Vermogensfondsen

De Baanbrekerprijs, een initiatief van Start Foundation, Fortis Foundation Nederland en Taskforce jeugdwerkloosheid, is gegaan naar het project Pre-jobcoaching 4 you(th). Wim Kok reikte de prijs 19 mei jongstleden uit. De winnaars ontvangen een bedrag van 20.000 euro. Bovendien wordt hun project gerealiseerd.

 

Doel van de Baanbrekerprijs is het stimuleren van vernieuwende projecten waarmee jongeren tot 26 jaar aan een baan kunnen worden geholpen. Winnaars Carina Kessen (26), Oussama Karbiche (17) en Michael Schouten (18) slaagden met hun project het beste in die opzet, aldus het Nederlandse publiek. Hun project Pre-jobcoaching 4 you(th) kreeg 50% van de stemmen. De nummers twee en drie moesten het doen met respectievelijk 27% en 23% van de uitgebrachte stemmen. Meer dan 1000 voornamelijk laagopgeleide jongeren namen deel aan de wedstrijd.
De drie winnaars van de prijs werden getraind door Stichting NFTE, een van de partners van de Fortis Foundation Nederland. NFTE leert jongeren met een lastige positie op de arbeidsmarkt ondernemersvaardigheden aan.
Aan de Baanbrekerprijs is een geldbedrag van 20.000 euro voor het winnende idee verbonden. En, wellicht nog interessanter: de plannen van de drie finalisten worden ook werkelijk uitgevoerd. In totaal stellen de organiserende fondsen daarvoor ruim 500.000 euro beschikbaar.