Toon alles (1)

Start Foundation voert actie op Dag van de Arbeid(sgehandicapten)

1 mei 2018, 12:03
Start Foundation voert actie op Dag van de Arbeid(sgehandicapten)
Start Foundation voert actie op Dag van de Arbeid(sgehandicapten)
Maatschappelijk investeerder Start Foundation vraagt op de Dag van de Arbeid nadrukkelijk aandacht voor het feit dat van de 1,7 miljoen mensen met een arbeidshandicap in ons land maar liefst 70% geen baan heeft. Zes mensen met een arbeidshandicap gaan vandaag in Den Haag de straat op om aandacht te vragen voor hun beroerde kansen op de arbeidsmarkt door middel van de campagne ‘maakerwerkvan.nu’.

De straat op in Den Haag

Gewapend met borden met daarop wensen van arbeidsgehandicapten die graag een reguliere baan willen, zoeken de zes arbeidsgehandicapten op drie plekken in Den Haag de confrontatie met het publiek, met politici en met werkgevers. Journalisten kunnen hen vinden op het Binnenhof, Plein en voor de Bijenkorf.

Publiekscampagne

De publiekscampagne ‘maakerwerkvan.nu’ ging begin februari van start en vestigt de aandacht op het feit dat ondanks de aantrekkende economie arbeidsgehandicapten maar lastig werk vinden, omdat ze tegen van allerlei bureaucratie en vooroordelen aanlopen. 
Via de website www.maakerwerkvan.nu hebben zich bijna 500 mensen met een arbeidshandicap vrijwillig gemeld die aan het werk willen. De helft van die oproepen vond een warm onthaal bij werkgevers, die graag het gesprek aan willen gaan met deze groep. Maar dat is nog lang niet voldoende, vindt Start Foundation, die het initiatief nam voor deze campagne.

Actief op zoek

Mensen met een arbeidshandicap kunnen nog tot 1 juni hun wensen kenbaar maken. De website www.maakerwerkvan.nu blijft tot 1 november van dit jaar in de lucht, zodat werkgevers op de wensen kunnen blijven reageren. Ook blijft de organisatie achter de website actief naar werkgevers zoeken, met de kanttekening dat dit gedurende de zomermaanden op een lager pitje komt te staan. De voorlopige resultaten worden intussen in kaart gebracht, en ook wordt er gekeken naar een partij die het initiatief kan overnemen.
gerelateerde items