Stam directeur Hartstichting

18 januari 2006
Nieuws | | Personalia

Hans Stam (57) is door het bestuur van de Hartstichting benoemd tot directeur. Hij is de opvolger van Boudewijn de Blij, die op 1 maart bij het Haagse vermogensfonds Fonds 1818 aan de slag gaat. Stam stapte onlangs op bij het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam na kritiek van B&W.

Stam begint morgen al als nieuwe directeur van de Hartstichting, maar wil (nog) geen commentaar geven op zijn overstap. Naar verluidt is hij nog in onderhandeling met de gemeente Rotterdam over een vertrekregeling.

Stam lijkt te voldoen aan het gewenste profiel van een zwaargewicht als directeur-bestuurder met kennis van wetenschappelijk onderzoek, marketing, management en ervaring met medische zorg bij hart- en vaatziekten. Stam promoveerde in 1978 op een proefschrift over stofwisselingsaanpassing in het "zieke" hart. Na werkzaam te zijn geweest als universitair hoofddocent werd hij in 1985 lid en later vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 1999 was hij in dienst van het OBR. Naast deze werkzaamheden is Stam als bestuurslid betrokken geweest bij een groot aantal organisaties.
"Met deze benoeming wordt de strategische heroriëntatie van het afgelopen jaar afgerond" , aldus Gerard van der Velde, voorzitter van de Stichtingsraad. "Het resultaat van deze heroriëntatie is meer focus in de activiteiten en meer helderheid in de aansturing." De Hartstichting zal zich meer focussen op onderzoek en preventie. De directeur zal met de drie clustermanagers (inhoud, marketing en bedrijfsvoering) het managementteam vormen. De Stichtingsraad wordt omgevormd tot een Raad van Toezicht met zeven leden.