Staf Depla voorzitter Start Foundation

Staf Depla
Staf Depla
27 januari 2020
Nieuws | | Personalia

Staf Depla, oud-Tweede Kamerlid voor de PvdA en oud-wethouder van Eindhoven, is benoemd als voorzitter van stichting Start Foundation. Hij volgt Han Noten op, die elf jaar verbonden was aan de maatschappelijk ontwikkelaar. Depla treedt hiermee in de voetsporen van oud-minister Bert de Vries, oud-CNV-voorzitter Anton Westerlaken (†) en oud-PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Han Noten.
 
Staf Depla studeerde ooit planologie aan de Landbouw Universiteit Wageningen en begon zijn loopbaan bij het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt. Begin deze eeuw voerde hij samen met partijgenoten Jeroen Dijsselbloem en Diederik Samsom campagne als Rode Ingenieurs. Hij zat in totaal tien jaar in de Tweede Kamer en in 2010 werd hij wethouder in zijn geboortestad Eindhoven. Na twee termijnen stelde hij zich in 2018 niet meer verkiesbaar en vestigde hij zich als strategisch adviseur (publiek-private samenwerking) in zijn woonplaats Utrecht.
 
Gamechanger
Tegenwoordig is hij onder meer voorzitter van de Mijnraad en lid van de Raad van Commissarissen van Eindhoven Engine. Eerder was hij sociaal actief in de besturen van onder meer Springplank040 en de Buzinezzclub. ‘Er is veel werk te doen. Start Foundation is een belangrijke gamechanger. Ze is onafhankelijk, heeft een visie, lef en de middelen om dingen mogelijk te maken die anderen niet kunnen of - omwille van gevestigde belangen - niet willen. Ik heb er zin in en ben trots dat ik de voorman mag zijn van zo’n disruptieve en transformerende club die met hart en ziel knokt voor sociale rechtvaardigheid’, aldus Depla.